APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Geweldig begin showseizoen

2 september 2024 tom 0 Comments

Twee leden van APKV het Oosten pakten gelijk een hoofdrol tijdens de Fokkersdagen van speciaalclubs. Op de dag van de Nederlandse Belgische Hazen Club in Amersfoort was het zaterdag 31 augustus ons lid Harald Asbreuk, die de prijs won voor de fraaiste haas van de dag. En diezelfde dag veroverde clubgenoot Tom van den Berg in Tiel op de Fokkersdag van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club (NHDC) één van de hoofdprijzen: zijn dier was de beste van de maand februari. De hoofdjury verhoogde daarbij het predicaat van 1eF met 96 punten naar 1eF met 97 punten.

Keuring van Belgische haas van Harald Asbreuk op de Fokkersdag van de NBHC. Foto: Henk Olthuis/Belgischehazen.nl

Allemaal F dieren

De Belgische haas in de haaskleur waarmee Harald de hoofdprijs behaalde bij zijn speciaalclub, was een jonge voedster. Met het predicaat, 1eF 96,5 punten, werd het dier uiteraard ook de mooiste voedster. Bij de rammen deed Harald het bijna net zo goed. Nu werd één van zijn dieren de fraaiste op-één-na met de beoordeling 2eF 96,5 punten. Daarnaast kwamen zijn andere ingezonden Belgische hazen eveneens tot het predicaat Fraai (F). Al met al een dag waarop Harald zeer tevreden mocht terugkijken.

Duidelijke winnaar

Op de Fokkersdag van de NHDC was een ram van Tom van den Berg de duidelijke winnaar van de maand februari, een dier in de kleur madagascar. Zijn andere vijf ingezonden dieren kwam niet tot het predicaat Fraai, al scheelde het in het geval van een jonge konijngrijze ram slechts een half puntje. Dit dier was al met al goed voor de score Zeer Goed (ZG) met 94,5 punten. Met de winnende ram behaalde Tom eindelijk het felbegeerde beeldje van de speciaalclub. Het dier blonk uit type, aldus keurmeester Bert Apperlo, al zou het patroon (sluier en waas) sterker mogen zijn.

Deze ram – kleur madagascar – kreeg een 1eF 97 punten op de Fokkersdag van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club. Foto: Tom van den Berg

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Fokkersdag#Nederlandse hangoor dwerg

Previous Post

Next Post